Örtkyckling;
(för 4 pers)
1 hel färsk kyckling (http://www.bosarpkyckling.se/)
3 msk olivolja
3 msk färskfrusen persilja
3 msk färskfrusen basilika
2 hackade vitlöksklyftor
Svartpeppar, grovmalen
Salt, gärna flingsalt
Se till så att inga andra saker får rå kyckling på sig, rengör händerna noga innan och efter. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med en skvätt olja i botten . Formen måste ha ganska höga kanter eftersom det blir en hel del sky medan man lagar kycklingen. Fyll utrymmet mellan hud och kött (både bröst och lår) med örtröran. Blir det örtröra över kan du smörja in utsidan och fylla kycklingen.
Tvätta händer och bänk noga, diska skålen när du ändå är igång. Stoppa in kycklingen i den nedre delen av ugnen. Kom ihåg att ösa kycklingen lite då och då, den ska vara inne i ungefär 60 min.
8 medelstora kokta kalla potatisar
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 – 1 ½ dijonsenap
½ finkhackad vitlöksklyfta
5 cm skivade purjolöksrundlar
2 msk mellanstor kapris
Tärna potatisen, häll ner purjolöken.

Vispa ihop oljan, vinägern, senapen och vitlöken – häll blandningen över potatisen och purjolöken. Vänd ner kaprisen och servera!
Tillbehör;
Gott sällskap
En fräsch sallad
En bit bröd
Gott att dricka till;
Vad som helst som är läskande
Soundtrack;
Ska and reggae music!
(Israel Vibration)
Lyxigt att läsa dina inspirations måltider, Princess:)
SvaraRadera